Hur blir mitt boende bättre efter en dränering?

Vilka förbättringar kan jag förvänta mig efter utförd åtgärd?

Efter en utförd dränering i Västmanland, när du haft problem med fukt i källaren ska luftkvaliteten förbättras och fuktfläckar delvis eller helt försvinna. Om du valt att göra en tilläggsisolering ska temperaturen i källaren överensstämma bättre med resterande delar utav huset. I det sistnämnda fallet kan dina värmekostnader sänkas på sikt. Du som dränerar om villan i Västmanland brukar oftast känna skillnad efter 3-4 veckor efter utförd åtgärd.

Hur uppstår fukten i källaren?

Fukt i källaren kan ha olika orsaker. Tänkbara skäl till att din källare är fuktig är att ditt hus har stuprör som inte riktats ut från huset, eller att marken utanför lutar in emot väggen. Det vanligaste skälet till fuktproblem i källare är dock att dräneringen inte längre fyller sin funktion. En välgjord dränering hjälper till att leda bort vattnet från husgrunden

Vanligt förekommande vid fukt i källaren 

  1. Annorlunda lukt (speciellt på organiska material)
  2. Känsla av torrhet eller irritation i ögonen
  3. Svällande Material
  4. Kondens på fönster
  5. Missfärgningar på väggarna
  6. Fönster och dörrar som låser sig
  7. Saltutfällningar
  8. Färgen på väggarna börjar lossna
  9. Vissa Material rostar

Vad är tilläggsisolering – behöver man det?

En tilläggsisolering är en kompletterande isolering av källaren. En sådan genomförs ofta i samband med en dränering. Syftet är i första hand att få husets källarutrymmen att hålla värmen bättre. Hur väl källaren håller värmen påverkar i sin tur uppvärmningen av hela huset. En tilläggsisolering kan därför vara en bra affär som på sikt sparar pengar för uppvärmningskostnader.


Kostnadsfri fuktkontroll av din källare i hela Västmanland

Vi erbjuder alltid kostnadsfri fuktkontroll av din källare i Västmanland, du får även offert direkt på plats om så önskas. Skriv dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig snarast.